Όταν η ντομάτα συνάντησε το βασιλικό!

Posted: 01/12/2012 in ΤΑ...ΔΙΑΙΤΗΣ!

https://i2.wp.com/www.microwaverecipescookbook.com/wp-content/uploads/2012/07/j26_3_cream-of-tomato-basil-soup-06.jpg

Νοστιμαίνει και αδυνατίζει! 🙂

Υλικά:

  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 5 μαλακές λιαστές ντομάτες
  • 3 κονσέρβες των 400 γρ. ντοματάκια αποφλοιωμένα
  • 1/2 λίτρο ζωμό λαχανικών
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • 150 ml.κρέμα γάλακτος
  • 125 γρ. σάλτσα πέστο

Πάμε:

Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρολίτσα και σωτάρουμε το σκόρδο σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες, τις ντομάτες κονσέρβας, το ζωμό, τη ζάχαρη κι αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε να πάρουν μια καλή βράση. Αφού βράσουν δυνατά για 10 λεπτά και σπάσουν οι ντομάτες χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε εκτός φωτιάς την κατσαρόλα για 15 λεπτά, προσθέτουμε τη μισή κρέμα και λιώνουμε τη σούπα στο μπλέντερ. Αλατοπιπερώνουμε αν χρειάζεται. Σερβίρουμε στα μπολ και βάζουμε από 1 κουταλιά κρέμα γάλακτοςστην επιφάνεια. Ολοκληρώνουμε με σάλτσα πέστο και διακοσμούμε με φύλλα βασιλικού αν έχουμε.

καλή επιτυχία & Καλή όρεξη!

(πηγή: http://www.toarkoudi.gr/Recipes/2011-01/tomatosoup/fullstory.php?id=34762)

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s