Old fashioned πατατοκροκέτες!

Posted: 01/12/2012 in Αλμυρές Ομορφίτσες!

http://diplomatickitchen.files.wordpress.com/2011/10/moules-a-lescargot-soft-swiss-rolls-tater-tots-finished-142.jpg

Δεν έχετε χρόνο για κάτι απαιτητικό αλλά θέλετε να κάνετε και ένα γευστικότατο μεζεδάκι για να κερδίσετε τις καρδιές και τα ….στομάχια των φίλων σας ?? Για σημειώστε… :

Θα χρειαστείτε:

  • 2 κιλά πατάτες
  • 8 αυγά
  • 1 φλιτζάνι κεφαλοτύρι (να είναι αρκετά αλμυρό εναλλακτικά χρησιμοποιήστε γραβιέρα Σαν Μιχάλη)
  • 1 τσιμπιά κανέλα
  • 1 τσιμπιά πιπέρι
  • 1 κτσ φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι ( εάν διαλύουν οι κεφτέδες και δε στέκονται προσθέστε λιγάκι αλεύρι ακόμη)

Πάμε:

Βράζετε τις πατάτες σας χωρίς τη φλούδα μέχρι να μαλακώσουν πολύ καλά. Έπειτα αφήνετε να κρυώσουν για να μην καείτε κυρίως και αφού κρυώσουν τις πολτοποιείτε, κόβοντάς τες σε κομματια ,στο μπλέντερ με λίγο νεράκι ή εναλλακτικά τις περνάτε από μύλο πατάτας.  Προσθέτετε στις πατατούλες τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνετε καλά. Σχηματίζετε τις κροκέτες σας σε μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού. Ζεσταίνετε δύο δάχτυλα ηλιέλαιο πολύ καλά, να κάψει σε μία βαθιά κατσαρόλα , και ρίχνετε τους κεφτέδες αφού τους αλευρώσετε ελαφρώς. Για να καταλάβετε ότι είναι έτοιμοι πρέπει να τους δείτε να ροδίζουν. Με το που ροδίσουν τους στραγγίζετε με μία τρυπητή φαρδιά κουτάλα και τους ακουμπάτε σε ανοιχτό πλατύ σκεύος που έχετε περάσει με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Tip: Συνοδεύστε τους με γιαούρτι στραγγιστό ή και με κρέας!

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Advertisements
Σχόλια
  1. Ο/Η koveoskostas λέει:

    Ωραία συνταγή,αλλά θα μπορούσαμε να τις βράσουμε και με τη φλούδα για να ελεγξουμε καλύτερα το βράσιμο αλλά και την γεύση τους!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s