Mανιταροπιτάκια…Samosa way!

Posted: 03/02/2014 in Αλμυρές Ομορφίτσες!

index

Tα πιο γρήγορα μανιταροπιτάκια (θέλουν μονο μισή ωρίτσα) κάνουν ΘΡΑΥΣΗ! Ζουμερά πικάντικα αλλά και τραγανά …κεράστε τα και ξετρελάνετε τους πάντες!H παραδοσιακή -αυθεντική- Ινδική συνταγή θέλει τη γέμιση με πατάτα αλλά εγώ είπα να πρωτοτυπήσω!

Υλικά:

Για τη ζύμη

225 γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/2 κοταλάκι αλάτι

4 κουταλιές ελαιόλαδο και

4 κουταλιές νερό

Για τη γέμιση

2 κουταλιές ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο πολύ  καλά

300γρ. μανιτάρια κομμένα σε ψιλά ψιλά κυβάκια (εγώ προτίμησα τα πορτσίνι)

1 μικρή καυτερή πιπερίτσα (τσίλι)

1/2 κουταλάκι τζίντζερ

1/2 κουταλάκι κύμινο

3 μικρές περλίτσες κόλιαντρο πολύ καλά τριμμένες (να γίνουν σκόνη)

2 κτσ λεμόνι

αλατάκι όσο σας φανεί επαρκές

λάδι για τηγάνισμα

Διαδικασία:

Αναμειγνύετε όλα τα υλικά για τη ζύμη σας μαζί-χωρίς να έχει κάποιο πρωτεραιότητα- μέχρι να το ζυμαράκι σας να διαμορφωθεί και να μπορεί να «ανοιχτεί».

Τσιγαρίστε το κρεμμυδάκι με το αλάτι και μανιτάρια -μέχρι να μαραθούν- και αφού κατεεβάσετε από τη φωτιά τότε προσθέστε και τα υπόλοιπα υλικά σας για να φτιάξετε τη γέμιση.

Χωρίστε το ζυμαράκι σας σε μικρες μπαλίτσες και αφού ανοίξετε κάθε μπάλα , κόβετε στη μέση και δουλέυετε το κάθε ήμισυ  σε τριγωνάκι .Βάζετε ένα κουταλάκι του γλυκού σε κάθε τριγωνάκι και διπλώνετε γωνία με επόμενη γωνία ,βεβαιώνοντας ότι έχει κλείσει σωστά!

Samosa-Pastry-7

Τηγανίζετε μέχρι να γίνουν ροδαλά και σερβίρετε!

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s