Tα πιο γρήγορα μανιταροπιτάκια (θέλουν μονο μισή ωρίτσα) κάνουν ΘΡΑΥΣΗ! Ζουμερά πικάντικα αλλά και τραγανά …κεράστε τα και ξετρελάνετε τους πάντες!H παραδοσιακή -αυθεντική- Ινδική συνταγή θέλει τη γέμιση με πατάτα αλλά εγώ είπα να πρωτοτυπήσω!
Υλικά:
Για τη ζύμη
225 γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κοταλάκι αλάτι
4 κουταλιές ελαιόλαδο και
4 κουταλιές νερό
Για τη γέμιση
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο πολύ καλά
300γρ. μανιτάρια κομμένα σε ψιλά ψιλά κυβάκια (εγώ προτίμησα τα πορτσίνι)
1 μικρή καυτερή πιπερίτσα (τσίλι)
1/2 κουταλάκι τζίντζερ
1/2 κουταλάκι κύμινο
3 μικρές περλίτσες κόλιαντρο πολύ καλά τριμμένες (να γίνουν σκόνη)
2 κτσ λεμόνι
αλατάκι όσο σας φανεί επαρκές
λάδι για τηγάνισμα
Διαδικασία:
Αναμειγνύετε όλα τα υλικά για τη ζύμη σας μαζί-χωρίς να έχει κάποιο πρωτεραιότητα- μέχρι να το ζυμαράκι σας να διαμορφωθεί και να μπορεί να «ανοιχτεί».
Τσιγαρίστε το κρεμμυδάκι με το αλάτι και μανιτάρια -μέχρι να μαραθούν- και αφού κατεεβάσετε από τη φωτιά τότε προσθέστε και τα υπόλοιπα υλικά σας για να φτιάξετε τη γέμιση.
Χωρίστε το ζυμαράκι σας σε μικρες μπαλίτσες και αφού ανοίξετε κάθε μπάλα , κόβετε στη μέση και δουλέυετε το κάθε ήμισυ σε τριγωνάκι .Βάζετε ένα κουταλάκι του γλυκού σε κάθε τριγωνάκι και διπλώνετε γωνία με επόμενη γωνία ,βεβαιώνοντας ότι έχει κλείσει σωστά!
Τηγανίζετε μέχρι να γίνουν ροδαλά και σερβίρετε!
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!