Αν είναι δυνατόν…!

Posted: 20/02/2010 in Τα μαγειρικά νέα!

Διάσημος Ιταλός συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής και συμπαρουσιαστής δημοφιλούς τηλεοπτικής εκπομπής εξοστρακίστηκε από την κρατική τηλεόραση RAI όταν είχε την ατυχή έμπνευση να διαφημίσει την υπέροχη γεύση του κρέατος της … γάτας.Ο 77χρονος Τζουζέπε Μπιγκάτσι ήταν επί δέκα χρόνια ένα από τα αστέρια της εκπομπής μαγειρικής LA PROVA DEL CUOCO (κάτι σαν το «Στην κουζίνα ολοταχώς» που προβαλλόταν παλιότερα στην Ελλάδα). Στη διάρκεια της προχθεσινής αυτής μεσημεριανής εκπομπής αποφάσισε να αναφερθεί στον πόλεμο και στο πώς η πείνα οδηγούσε κάποιους ανθρώπους σε λύσεις απελπισίας αναγκάζοντάς τους να τρώνε ακόμη και γάτες. Δεν σταμάτησε όμως εκεί, αλλά διάνθισε το θέμα λέγοντας ότι το κρέας της γάτας είναι πάρα πολύ νόστιμο, «καλύτερο από το κοτόπουλο, το κουνέλι ή το πιτσούνι», και προσφέρεται ως γευστικό πιάτο ακόμη και σήμερα σε περιοχές της Τοσκάνης. Κι αφού βεβαίωσε ότι το έχει δοκιμάσει και ο ίδιος, δεν δίστασε να δώσει συμβουλές για ένα επιτυχημένο ψητό κατσαρόλας: βασική προϋπόθεση, είπε, είναι ν’αφήσει κανείς τη γάτα κάτω από τρεχούμενο νερό (κατά προτίμηση γρήγορο ρυάκι) για τρεις ημέρες προτού τη μαγειρέψει! Μάταια η κυρία παρουσιάστρια της εκπομπής προσπάθησε να τον κάνει ν’αλλάξει θέμα ή να τον πείσει, στη διάρκεια του διαλλείματος, να ζητήσει συγνώμη. Οπως ήταν αναμενόμενο, το τηλεφωνικό κέντρο της RAI κατακλύστηκε απο κλήσεις αγανακτισμένων τηλεθεατών και φιλοζωικών οργανώσεων. Η κρατική τηλεόραση τον απέλυσε πάραυτα, ενώ η μεγαλύτερη εταιρεία προστασίας ζώων στην Ιταλία ανακοίνωσε ότι προτίθεται να προσφύγει δικαστικώς εναντίον του.

( Πηγές: The Guardian – The Times)

Σχολιάστε